Året som gick – 2021

Nu är 2021 slut, och vi tackar och bockar för ett riktigt bra år! 2020 blev inte som vi väntade oss, det tror vi alla håller med om. I början av året var vi inställda på våra vanliga aktiviteter så som våra övernattningar, lucian och käpphästtävlingar samt några nya, men dessa planer rasade väldigt snabbt. Som tur var hann vi ha en ny aktivitet, actionövernattningen, i slutet av februari där vi ordnade olika tävlingar och lekar som uppskattades väldigt mycket av barnen.

Tyvärr fick vi ställa in vår årliga påskövernattning då corona började ta fart. Istället för övernattningen och andra fysiska aktiviteten som vi brukar ha under våren fick vi anpassa oss till det nya läget. Många av våra aktiviteter skedde på våran Instagram samt var inte gruppsamlande, till exempel hade vi påskäggsjakt, tiktok-tävling, tipspromenad och presentationer av oss i USEK. Under sommaren uppdaterade vi även lite grann om hästarna, hade frågestunder och andra interaktiva lekar.

När corona lättade lite under hösten drog vi igång med våra aktiviteter försiktigt, noggranna med att hålla avstånd och inte ha för stort antal barn eller vuxna med oss. Vi började höstterminen med en käpphästhoppning som var mycket uppskattad. Senare på hösten hade vi en spökkväll istället för våran spökövernattning vilket både vi och barnen tyckte var mycket roligt.

Mot slutet av höstterminen fick vi dock avbryta våra planer inför decembermånaden, att vi inte skulle ha vår årliga lucia var bestämt sedan länge, men de andra aktiviteterna som vi planerat fick vi också stryka på grund av de nya restriktionerna. Snabbt och smidigt fick vi komma fram med något roligt att göra, och på så sätt kom vår fina julkalender fram. Varje dag fram till julafton la vi upp ett inlägg på våran Instagram med bland annat fakta om våra hästar, roliga saker som händer i stallet och intervjuer. Julkalendern var väldigt uppskattad av både barn och vuxna i stallet och vi tyckte att det var väldigt roligt att göra den.

Även om året inte blev som planerat så tycker vi ändå att det blev så bra som det kunde bli. Vi alla fick anpassa oss efter de olika restriktionerna och göra det bästa vi kunde, och det blev bra till slut. Vi får se hur det blir med aktiviteterna under det kommande året, mycket kommer att hållas på Instagram, men vi ser fram emot att restriktionerna lättas så vi kan träffa alla barn och ungdomar på riktigt och hålla våra vanliga aktiviteter! 

Stort tack alla för detta år! 

Har ni frågor, tankar eller idéer så är det bara att kontakta oss via instagram @vrsusek, via mail vrsusek@hotmail.com eller prata med någon av oss i stallet. 

Med vänliga hälsningar,

Ungdomsstyrelsen