Cornelia Wenngren

Hej!
Efter några års uppehåll med att hålla lektioner har jag hoppat in som vikarie för Anna van de Zande som är föräldraledig. Måndagar kl 20-21. Jätteskoj att vara tillbaka till Rocklunda!
De senaste åren har jag hållt till på annat håll, men varit kvar i styrelsen och hjälpt till vid tävlingar och pay n jump mm.  

Hur började ditt intresse för hästar?
Mamma fick mig att börja rida när jag var 5 (hon har också ridit på Rocklunda), men jag var inte intresserad, utan slutade efter en termin. Sedan fick jag tjata mig till att börja igen. Jag var 8 och följde med en kompis till Rocklunda och fick till slut börja i hennes ridgrupp. Jag fick också hjälpa till med det otroligt snälla gotlandsrusset ”Luffe” som min mammas mans syster hade, det spädde definitivt på intresset.

Rocklunda har varit som ett andra hem för mig hela min uppväxt. Stallet är verkligen en fantastisk plats att få umgås med vänner, häster och må bra, lära sig ta ansvar och utvecklas. 

Vilket är ditt roligaste/mest pinsamma minne med hästar?
Mitt roligaste minne är den dagen min första egna häst Robert kom. Efter att ha gått fler år och funderat på att skaffa häst (något jag, och säker många med mig funderat och drömt om sedan man var liten) är det väldigt, väldigt svårt att förstå att denna dröm till slut slår in en dag. Tror jag levde i en lycko-bubbla i flera månader efter detta beslut. 

Pinsammaste minne får jag återkomma med till en annan gång.

Vilken häst/hästar tillbringar du mest tid med?
Min häst Bell (Incredibly Lady). En skimmel som kom till Rocklunda hösten 2020.