Malin Westerdahl Hansson

Berätta kort om dig själv
Hej! Jag heter Malin och håller ridlektioner på tisdagar mellan 18-19. Jag är även på ridskolan på torsdagar då jag rider mellan 20-21 men brukar åka dit tidigare bara för att få mysa med hästarna och hänga med alla härliga människor i stallet. När jag inte är i stallet arbetar jag med ungdomar och unga vuxna som av olika anledningar inte går i skolan.

Hur och när började ditt intresse för hästar?
Mitt intresse för dessa fantastiska fyrbenta djur började tidigt i livet. Mina kusiner har alltid haft häst och min faster var ofta snabb med att kasta upp mig på hästryggen, även innan jag ens lärde mig att gå. Ju äldre jag blev desto mer började jag tjata på mina föräldrar om att jag ville ha en egen häst utan någon framgång.. Men när jag var 7 år fick jag äntligen börja på ridskola och har sedan dess varit fast och ridit regelbundet både inom ridskoleverksamhet samt tränat/tävlat privat på ponny och storhäst.

Vilket är ditt roligaste/mest pinsamma minne med hästar?
Jag har så många härliga, roliga och underbara minnen att välja på så det är svårt att välja. Men ett speciellt minne som jag sent kommer att glömma var när jag och min tjejkompis åkte en sen sommarkväll till en badgrop och badade med hästarna, det var underbart! Mitt pinsammaste minne är inte heller enkel att välja ut då jag även här har några riktigt pinsamma men roliga minnen på lager! Sommaren jag skulle fylla 10 år skulle jag äntligen få åka på mitt första ridläger och jag hade via kontakter lyckats hitta ett gotlandsruss som hette Nalle som jag skulle få ta med. Jag provred honom ca två gånger innan jag åkte och han var så himla snäll att både hantera och rida så han fick följa med. När vi kom dit ville min ridlärare att vi ska klippa av luggen för att den var för lång och ansåg att Nalle inte såg någonting, jag vågade inte det eftersom jag inte ägde ponnyn men då kom ridläraren på den briljanta idén att jag alltid skulle sätta upp Nalles pannlugg i en tofs när vi skulle rida. Jag red runt på en ponny med pannluggen uppsatt i en tofs och redan vid första ridpasset visade Nalle att han inte alls var den här lugna och snälla ponnyn som jag provred hemma. Jag hade lyckats få tag på en busig rodeoponny! Den veckan fick jag diplom för veckans rodeoryttare för det enda Nalle gjorde när han fick chansen var att bocka! Jag fick balansträna varje ridpass med den där busponnyn och det såg väldigt roligt ut när jag kollar på videoband från den tiden. Ett busigt, bockande gotlandsruss med en tofs i pannluggen!

Vilken är din favorithäst?
Alla hästar på ridskolan är fantastiska och jag gillar allas olikheter samt personligheter så det är svårt att välja ut någon favorit. Men en som ligger mig varmt om hjärtat är Prinsessan Perdita som jag hade som sommarhäst förra året. Även om hon kan se sur ut ibland så är hon en riktig gosehäst!