Rebecca Båvenäs

Hej! Jag heter Rebecca och håller i två underbara lektioner på fredagar mellan 17-19.

Jag började rida på Rocklunda ridskola när jag var 6 år tills att jag var 16, för då började jag på ridsportgymnasiet i Strömsholm och gick där i 3 år. Mitt intresse för hästar började när min moster Erica som jobbade i stallet förut tog med mig ut till stallet och jag fick rida lite. En ponny som jag fastnade lite extra för var en ponny som hette Inaskutt. När jag fyllde 6 år fick jag börja ta ridlektioner på ridskolan så det var lite innan det som mitt intresse för hästar började.

Det mest roliga minnet jag har är när jag köpte min första och andra häst. Det mest pinsamma minne jag har måste nog vara när jag gick på gymnasiet i Strömsholm och vi skulle rida på galoppbanan vid slottet och hästen som jag red bockade av mig och sprang därifrån. Jag fick låna min tränares helt nya bil (bara de var pinsamt med tanke på att jag var alldeles grusig) för att leta reda på hästen. Efter ett tag hittade jag honom ståendes på någons tomt och åt gräs, vilket var väldigt pinsamt.

Vilken häst som har min favorit är svårt eftersom alla är bra på sitt sätt men om jag måste välja en måste det nog vara Spirit.