Amanda Rautio

Jag heter Amanda, jag är 21 år och har i princip växt upp här på ridskolan! Jag har i tidigare år jobbat på kontoret på lördagar men har nu varit ridlärare i ungefär 2 år, och tycker det är jättekul! Förutom att rida på ridskolan så har jag spenderat mycket tid i ett dressyrstall och med olika medryttarhästar, vilket har gjort mig mer lagd åt dressyrhållet, men tycker självklart att det är kul att hoppa också!

Hur och när började ditt intresse för hästar?
Mitt intresse för hästar har nog alltid funnits där. Min mamma hade hästar när hon var yngre och jag var därför snabbt placerad uppe i sadeln. Jag började här på ridskolan någonstans när jag var mellan 6-8 år, och det har bara fortsatt sen dess!

Vilket är ditt roligaste/mest pinsamma minne med hästar?
Jag har svårt att peka ut ett enda roligaste hästminne, men älskar alltid den känslan man får när man hittar knapparna på hästen man rider och allt bara klickar till och blir så självklart. Det finns inget som kan slå det!

Mest pinsamma minne måste vara för flera år sedan när jag skulle hoppa upp på en häst men var lite trött i både huvud och kropp… När jag var nästan helt uppe så gick hästen iväg och jag ramlade av på andra sidan av den! Hästen själv var helt obrydd och funderade mest på varför jag låg där på marken!

Vilken är din favorithäst?
Jag tycker att alla våra ridskolehästar är fantastiska på sina egna vis, men om jag måste välja en favorit häst att rida på så väljer jag nog antingen Pius, Daisy eller Emil.

Vi ses i stallet!